نون سیب و کشمش

مایه خمیر / 1 ق سوپخوری

شکر قهوه ای / 3 ق سوپخوری

آب ولرم / یک دوم پیمانه

شیر ولرم / دو سوم پیمانه

آرد / 500 تا 550 گرم

سیب بدون پوست نگینی خرد شده / یک و یک دوم پیمانه

کشمش / یک چهارم پیمانه

کره ذوب شده / 1 ق سوپخوری

دارچین و نمک از هر کدام / یک دوم ق چایخوری

تخم مرغ / 1 عدد

تخم مرغ اضافه / یک عدد جهت رومال


مایه خمیر, یک ق سوپخوری شکر قهوه ای,آب ولرم , شیر ولرم و یک پ از آرد رو با هم مخلوط می کنیم روی ظرف رو می پوشانیم و 15 دقیقه استراحت میدیم.

                   سیب , کشمش , کره ذوب شده , دارچین , نمک و باقیمانده شکر رو اضافه کنید و با مواد بالا مخلوط کنید.

            یک دونه تخم مرغ رو با چنگال هم بزنید و به مواد اضافه کنید و در آخر آرد رو کم کم مخلوط کنید من سه قاشق از مقدار آرد کم کردم و سبوس گندم اضافه کردم.

             آرد رو تا زمانی که خمیر به دست نچسبه اضافه کنید و ورز بدین . به دلیل رطوبت سیب این خمیر کمی چسبناک است که با ورز دادن روی سطح آرد پاشی شده چسبناکی آن از بین می رود. با اضافه کردن آرد زیاد از لطا فت خمیر کم نکنید.خمیر رو در ظرفی که چرب کرده اید بزارید و روی آن را بپوشانید و یک ساعت در محیطی گرم استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.

            حالا کمی خمیر رو ورز بدین گوله های کوچکی از خمیر بردارید و به صورت نوارهایی یک اندازه در بیارید.

             به صورت گیس باف شکل بدین.

             دو سر خمیر رو به هم بچسبونید تا به شکل حلقه بافته شده در بیاد.

                                   کف سینی فر رو چرب کنید بعد از چیدن نون ها روی سینی رو بپوشانید و نیم ساعت استراحت بدین . پس از استراحت یک عدد تخم مرغ رو که با چنگال زده اید رو به کمک برس روی نون ها بمالید در صورت تمایل کمی پودر زعفرون هم به تخم مرغ اضافه کنید و کنجد بپاشید.

در فر از پیش گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت یا تا زمانی که روی نون ها طلایی بشه قرار بدین.

با تشکر از استاد گرامی خانم خرسند

/ 1 نظر / 120 بازدید
پارمیس

سلام . وای دهنم اب افتاد حتما عالیه